شماره تماس: 1743-468-0912    |   6334-4438-026   |  3992-150-0912

نگهداری و مراقبت از گیاه ساکولنت

گیاهان آپارتمانی دارای تنوع زیادی هستند که علاقه‌مندان به نگهداری گیاه ساکولنت و گیاهان آپارتمانی، متناسب با محل زندگی خود می‌توانند بهترین گیاهان را انتخاب و خریداری کنند. یکی از گیاهان ذخیره کننده آب، گیاه ساکولنت است که از اندام گوشتی و سفت تشکیل شده است. این گیاه به دلیل ساختاری که دارد می‌تواند آب را در ساقه و برگ‌های خود نگهداری کند تا در صورت کمبود آب، مدت زمان بیشتری زنده بماند.

در صورتی که علاقه‌مند به انواع گیاهان خصوصا گیاه ساکولنت هستید، کافی است با معرفی این گیاه و نحوه مراقبت از آن، همراه ما باشید.

معرفی گیاه ساکولنت

به هر گیاهی که دارای اندام گوشتی و سفت است و می‌تواند آب را در ریشه و ساقه خود ذخیره کند، ساکولنت می‌گویند. ساکونت‌ها به دلیل ساختار خود قادر هستند تا آب را در برگ، ساقه و ریشه ذخیره سازی کنند. این گیاهان به راحتی می‌توانند خود را با شرایط آب و هوایی مختلف تطبیق دهند. این تطبیق پذیری باعث شده است تا انواع ساکولنت‌ها دارای برگ‌های پهن، گل‌های سفت و ساقه مقاوم باشند.

ساکولنت‌ها به دلیل داشتن طرفداران زیاد، در باغ‌های امروزی به وفور دیده می‌شوند. پرورش این گیاه آسان است و می‌تواند مقاومت بالایی در برابر خشکی از خود نشان دهد. نگهداری گیاه ساکولنت در شرایط محیطی ساختمان به راحتی امکان پذیر است. این گیاه می‌تواند در محیط داخلی آپارتمان، حیاط و پشت بام نگهداری شود.

کاکتوس ساکولنت

نحوه مراقبت و نگهداری ساکولنت

گیاه ساکولنت معمولا دارای برگ‌های سبز رنگ است اما گاهی در رنگ‌بندی بنفش و نارنجی نیز دیده می‌شود. از ساکولنت‌های محبوب بازار می‌توان به مدل‌های غوره‌ای، سانسوریا ماری، آلوئه‌ورا، سدوم مورگانیانوم، هاوارتیا و سدوم اشاره کرد. این گیاه آپارتمانی به مانند سایر گیاهان، نیاز به مراقبت دارد که در ادامه به شیوه نگهداری آن می‌پردازیم:

·نور مورد نیاز

هر چند که گیاه ساکولنت نیاز به دریافت نور مناسب دارد اما قرارگیری این گیاه در تابش مستقیم خورشید، باعث خشک و زرد شدن برگ‌ها می‌شود. علاقه‌مندان به نگهداری این گیاه بهتر است ساکولنت را در یک محیط دارای نور مناسب قرار دهند. ساکولنت‌های سبز رنگ در برابر نور کم، مقاومت بیشتری از خود نشان می‌دهند. قرار دادن ساکولنت در کنار پنجره‌های جنوبی به عنوان یک انتخاب مناسب محسوب می‌شود.

·شیوه آبیاری

آبیاری بیش از اندازه به گیاه ساکولنت، باعث سوختن برگ‌های گیاه می‌شود. علاقه‌مندان به نگهداری ساکولنت باید در آبیاری این گیاه زیاده‌روی نکنند. ساکولنت‌های کوچک به طور متوسط، هفته‌ای یک بار به آب نیاز دارند. ساکولنت‌های بزرگ باید هر هفته حداقل دو بار آبیاری شوند. افراد باید آبیاری را در فصل سرد زمستان به حداقل برسانند. در فصل زمستان، این گیاه نیاز به یک بار آبیاری دارد.

· دمای مورد نیاز

نگهداری گیاه ساکولنت در یک دمای محیطی مناسب که نوسانات دمایی در آن محیط حداقل باشد، به عنوان یکی از نکات اصلی نگهداری ساکولنت محسوب می‌شود. تغییرات آب و هوایی در اطراف گیاه ساکولنت باعث عدم رشد صحیح این گیاه می‌شود.

· رطوبت ساکولنت

ساکولنت‌ها از جمله گیاهانی هستند که به مانند کاکتوس، محیط‌های مرطوب را دوست ندارند لذا نگهداری این گیاهان در محیط‌های نسبتاً خشک توصیه می‌شود. دارندگان گیاه ساکولنت بهتر است در روزهای گرم سال، برای حفظ رطوبت گیاه، مقداری آب را بر روی برگ و ساقه‌ها اسپری کنند. بهتر است این کار در اوایل صبح انجام شود تا اثربخشی بیشتری داشته باشد.

· خاک مناسب

به دلیل اینکه آبیاری بیش از اندازه گیاه باعث خشک شدن برگ‌ها می‌شود، خاک انتخاب شده باید زهکشی مناسبی داشته باشد تا آب اضافه به راحتی از طریق گلدان خارج شود. خاک مناسب برای نگهداری این گیاه از نوع ماسه، پیت ماس و کوکوپیت است. همچنین خاک نگهداری گیاه کاکتوس، کاملا سازگار با ساکولنت است.

نحوه تکثیر ساکولنت

یکی از دغدغه‌های مهم علاقه‌مندان به نگهداری گیاه ساکولنت، یادگیری شیوه تکثیر این گیاه است. این گیاه روند تکثیر ساده‌ای دارد لذا افراد برای این کار کافی است چند برگ سالم را از بخش ساقه برش زده و جداسازی کنند. سپس باید برگ‌های جداسازی شده را درون خاک قرار داده و گلدان را در یک محیط نیم سایه قرار دهند.

برگ‌های جدا شده برای اینکه به خوبی رشد کند باید دور از تابش نور مستقیم خورشید قرار داشته باشد. هوای محیط نیز باید معتدل باشد و غبارپاشی برای تامین رطوبت قلمه‌ها به شکل روزانه انجام شود. بعد از گذشت حدود یک ماه، قلمه‌ها ریشه می‌زنند. گیاه جدید به وجود آمده، از قلمه بیرون زده که افراد باید این گیاه را به صورت جداگانه در یک گلدان بکارند.

حال در این مرحله افراد بهتر است گلدان را در یک مکان پر نور قرار دهند تا میزان انرژی مورد نیاز برای رشد گیاه ساکولنت مهیا شود. در صورت عدم رعایت شرایط رشد ساکولنت، این گیاه ممکن است دچار بیماری و ضعف شود. تغییرات مختلف رخ داده شده نشان می‌دهد که گیاه ساکولنت نیاز به رسیدگی بیشتر دارد.

به عنوان نمونه تغییر شکل برگ‌ها و چروک شدن آن نشان دهنده آبیاری کم است. زرد شدن برگ‌های ساکولنت نشان دهنده آن است که آبیاری انجام شده بیش از اندازه بوده است. همچنین وجود لکه‌های قهوه‌ای رنگ بر روی این گیاه به معنای دریافت نور زیاد توسط ساکولنت است. با توجه به موارد بیان شده افراد باید در نگهداری گیاه جدید تلاش کنند تا بتوانند تکثیر ساکولنت را به بهترین شکل انجام دهند.

نحوه تکثیر گیاه ساکولنت

گلدان مناسب برای نگهداری گیاه ساکولنت

  • اندازه گلدان:
    گلدانی انتخاب کنید که فقط کمی بزرگ‌تر از ریشه گیاه باشد تا از رشد بیش از حد ریشه جلوگیری کند.
  • جنس گلدان:
    گلدان‌های پلاستیکی یا سرامیکی با سوراخ زهکشی بهترین گزینه‌ها هستند.
  • پیشنهاد محصولات:
    برای مشاهده بهترین گلدان‌های مناسب برای ساکولنت‌ها، از محصولات مهیار پلاست بازدید کنید.

3. بخش: مشکلات رایج در نگهداری گیاه ساکولنت

  • ریزش برگ‌ها:
    علت: آبیاری زیاد یا کم، یا نور ناکافی.

    • راه‌حل: بررسی برنامه آبیاری و تغییر مکان گیاه.
  • رشد غیرعادی (Etiolation):
    علت: کمبود نور.

    • راه‌حل: انتقال گیاه به مکانی با نور کافی.
بخش نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن چت
1
سلام
در واتساپ پاسخگوی شما هستم؟